Aktive og passive alarmer

Denne leksjonen inneholder beskrivelse av:

  • Aktive alarmer og hendelser
  • Passive alarmer og hendelser
Anrop: Aktiv alarm
Ut av seng: Passiv alarm

Uansett hvilken løsning du benytter med ditt Sensio-system vil dine daglige aktiviteter omfatte mottak, behandling og sluttføring av alarmhendelser. I Sensio Unity møter man to ulike former for alarmer, aktive alarmer og passive alarmer, under følger en beskrivelse av disse.

Aktive alarmer og hendelser

Aktive alarmer og hendelser er de alarmer og hendelser som utløses ved viten og vilje av en beboer eller en ansatt, gjerne gjennom en fysisk handling. Slike alarmer og hendelser er gjerne knyttet til det vi kaller en ‘trigger’ i form av f.eks et snortrekk, en fysisk alarmknapp, eller et fysisk alarmpanel. Alarmer av en aktiv type vil ikke utløses av seg selv og kan ikke planlegges automatisk utløst eller tidsstyres.

Passive alarmer og hendelser

Passive alarmer og hendelser er de alarmer og hendelser som utløses ved at en beboer eller en ansatt beveger seg innenfor rekkevidde av en bevegelsessensor, eller på annen måte utløser en trykk-basert enhet, f.eks en sengematte som oppdager epileptisk anfall. Alarmer av en passiv type kan styres i tid og har gitte kriterier for når de skal utløses, dette gjerne i samsvar med rommets omgivelseskontroll.

Post a comment

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.