Viktig å passe på at taggene fungerer

Det er viktig at taggene som brukes, fungerer som de skal. Alle tagger har et batteri, og det vil lades ut etter som tiden går. Hvor fort det skjer, er litt avhengig av hvor mye de brukes, hvor mye de beveger seg, og hvor mye knappene trykkes. Taggene som de ansatte bruker, har et stort batteri. Det varer lengre. Taggene som beboerne bruker, har et mindre batteri og det varer ikke så lenge. Vi ser at det typisk må byttes etter 3-5 måneder. Når det er på tide å bytte, kan du bruke telefonen for å bytte tag. Hvordan du gjør det, er beskrevet i en tidligere leksjon. Legg den “utgåtte” taggen i en kurv som superbrukerne har ansvaret for. Dette vil variere fra intuisjon til institusjon.

Beboertagger

For beboertagger kan du se i beboerlisten om det er noen av dine beboere som har lavt batterinivå på taggen sin. Batteristatusen vil alltid vise hvor mange prosent som er igjen.

Når batterinivået kommer under et visst nivå (konfigurert etter ønske) vil det vises et utropstegn i batterisymbolet. Så langt må batterinivået aldri falle, for da er det ingen garanti for at taggen fungerer. Går taggen tom for strøm, vil den ikke virke.

For de institusjonene som har nettbrett, kan du også se gjenstående batterikapasitet på beboers tag oppe i høyre hjørne på nettbrettet. Der står det “Batteri tag: xx%”.

Ansattetagger

For ansattetagger, er det ikke tilsvarende visning av batterinivå i ansattelisten. Batterinivået kan sjekkes i OC, og det er typisk en oppgave som superbrukere/systemforvalter gjør. Når du logger deg inn, vil SmartVakt lese ut batteristatus på taggen du logger deg på med. Dersom taggen har for lavt batteri, vil du ikke kunne logge deg inn.

Selvtest av tagger

For å sikre at dere går rundt med tagger som fungerer, vil vi at dere skal gjøre en liten selvtest av taggen når dere logger dere på. Den er beskrevet i en leksjon under Seksjonen “Tagger”. Da kan dere avdekke både om taggen er tom for strøm, at en knapp ikke virker, eller om taggen ikke hører ultralyd.

Post a comment

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.