Hvordan bruke app-en

Når du har logget deg på med mobilnummer og koden du har mottatt på SMS, så vil du se de Safemate-enheter som du har adgang til. Det kan være flere enheter, men ofte er det bare en.

Fra detaljsiden kan man utføre inntil fire handlinger, avhengig av produktets kapasitet og de rettighetene som kommunen har tildelt deg:

  1. Se posisjon
  2. Ring til enhet
  3. Spill lyd
  4. Legg til bilde

Se posisjon

Dersom det finnes relevante posisjoner å vise så vil Se posisjon-knappen være sort og tilgjengelig. Trykk på knappen Se posisjon for å komme til kartet.

Er knappen deaktivert så kan det være fordi at Safemate ikke har noen relevant posisjon å vise. Om Safemate er på nett så vil den automatisk instrueres til å posisjonere seg.

Antall posisjoner man til enhver tid kan se avgjøres av kommunens personverninnstillinger. Noen kommuner har bestemt at pårørende kun skal få se siste kjente posisjon, andre kommuner kan ha andre innstillinger.

Ring til enhet

Dersom kommunen har åpnet for det, kan pårørende ringe Safemate fra app-en. I praksis vil app-bruker motta et anrop på telefonen fra telefonnummeret til Safemate.

Spill lyd

For å lette gjenfinning av en Safemate med strøm på, kan man instruere Safemate om å spille av en lyd. Om Safemate har gått tom for strøm kan man ikke spille gjenfinningslyd.

Legg til bilde

Et bilde av Safemate-eieren kan vise seg å være avgjørende i en søk- og redningsaksjon.

Post a comment

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.