Overordnet om alarmer og alarmflyt i SmartVakt

En og samme pasient/ansatt kan kun ha en åpen alarm av gangen. Det betyr at en pasient kan ikke både utløse en sengevakt og en vanlig alarm samtidig. Videre betyr det at det ikke er mulig å motta flere alarmer på en gang.

SmartVakt – alarmfordeling 

Hvis to eller flere pleiere har samme avstand til en pasient som utløser alarm, skal pleieren som mottar alarmen velges vilkårlig. 

Betingelsen er at det ikke er noen tilknytninger mellom pasienten og pleieren, for eksempel  dedikert ansatt.  

Hvis det er definert en tilknytning, vil det vises med et ikon (kjede) i pasientlisten (dedikert ansatt). Tilknytningen kan fjernes i utvidet meny for pasienten under dedikert pleier. Hvis dedikert ansatt ikke fjernes, vil man ved neste vakt fortsatt ha denne tilknytningen til den spesifikke beboeren.

En pleier – flere alarmer institusjon dag

En pleier kan motta flere alarmer samtidig (ingen maksgrense) såfremt det ikke finnes alarmer som er godtatt fra før (er endret til oppgave).

Når en alarm blir godtatt og endrer status til Oppgave, kan fremdeles alarmer som er aktive velges fra listen og legges til som Oppgaver, men det vil ikke lenger komme inn nye alarmer til denne pleieren før aktive Oppgaver er avsluttet. 

En pleier – flere alarmer institusjon natt

Tilsvarende som for institusjon dag, men på natt blir alarmer distribuert til ansatt uavhengig av om alarmer er ankommet før.

En pleier – flere alarmer felt

Nye alarmer ankommer og vises i alarmer selv om man har allerede en alarm som en oppgave.

Prioritering av lydmønstre

Dersom man har flere alarmer vil kun ett av lydmønstre for alarmer høres/føles fra den mobile enheten, se beskrivelser av de ulike lydmønstrene i emnet: “Lydmønster for utløst alarm”. De er prioritert slik:

  1. “PANIC”
  2. “NORMAL”
  3. “INTERCOM”
  4. “WITH_PAUSES”
  5. “VIBRATE_ONLY”
  6. “VIBRATE_ONLY_EASY”
  7. “ONCE”
  8. “SILENT”
Post a comment

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.