Introduksjon til Safemate-listen

…Da skal du være inne i Safemate Pro!

Etter at du har logget deg inn på pro.safemate.no, så ser du en liste over de Safemater som du har adgang til å søke opp/lokalisere/spore. Her vises 4, men dette vil variere.

Hver rad representerer en Safemate lokaliseringsenhet.

Fra venstre mot høyre kan du lese ut følgende informasjon for hver rad:

  1. Status på enheten,
  2. Enhetstype,
  3. Serienummeret på enheten,
  4. Navnet til enheten,
  5. Batteristatus,
  6. Sporingsmodus/ikke-sporingsmodus.

Ute til høyre på hver linje vises en knapperad bestående av maksimalt 4 knapper. Disse knappene er:

  1. Vis telefonnummer,
  2. Vis enhet på kart,
  3. Start sporingsmodus,
  4. Vis brukerbilde.

Status på enheten

En Safemate kan ha en mengde forskjellige tilstander, og også en kombinasjon av forskjellige tilstander. Den mest kritiske tilstanden vises helt til venstre for hver enkelt rad. Dersom ikonet ikke gir mening for deg, så kan du rulle over ikonet med musepekeren (eller trykke på ikonet på tablet) for å få hjelpetekst. Her er en oppsummering:

Ikon
Betydning

Man Down. Ved hjelp av kompliserte algoritmer har Safemate ved hjelp av det interne aksellerometeret vurdert og meldt om at at bæreren sannsynligvis har falt om. Man Down er kun tilgjengelig for Safemate Trigger One.

Brukerutløst alarm. Bæreren har selv utløst en alarm.

Geofence passert. Bæreren har brutt de oppsatte reglene for Geofence (elektronisk gjerde).

Feilet selvsjekk. Safemate sine baksystemer har fastslått at det har gått lengre tid enn det som er angitt som lengste tillatte intervall uten kommunikasjon.

Lavt batteri. Safemate har mindre batterikapasitet enn det som er angitt som definisjonen av “svakt batteri” for denne Safematen (default = 20%).

Avslått. Safematen har blitt skrudd av.

Ikke i bevegelse. Safematen kommuniserer regelmessig med server, og er teknisk i god stand, men tiden siden forrige gang den var i bevegelse har overskredet kommunens angitt verdi for “ikke i bevegelse”.

Ukjent. Safemate sine baksystemer har aldri fått livstegn fra denne Safematen. Denne tilstanden vil bestandig inntreffe i perioden mellom at en Safemate blir lagt til, og at den blir skrudd på og melder seg inn til Safemate baksystemer.

Alt OK! Safematen er ikke omfattet av noen av tilstandskategoriene ovenfor.

Enhetstyper

Ikon
Produktnavn

Trigger One

“Trigger One”.

“Trigger Two”.

“Track One”.

“Trigger Three”.

“Track Three”.

Batteristatus

En Safemate er drevet av et batteri som har en viss levetid. Levetiden varierer fra 1 til 7 døgn avhengig av enhetstype og bruksmønster. Når en Safemate har nådd grensen for hva som er definisjonen av “lavt batteri”, vil den gå over i kategorien med samme navn. Samtidig vil de mottakere som abonnerer på hendelsestypen “lavt batteri” motta SMS eller epost om dette. En liten “hale” til venstre for batterisymbolet indikerer at Safematen i øyeblikket befinner seg til lading.

Sporingsstatus

En Safemate kan enten være i normalmodus eller sporingsmodus. Sporingsstatus angis ved hjelp av to føtter som enten står side ved side (normalmodus) eller litt fra hverandre (sporingsmodus).

Sporing
Ikke-sporing

Sporing som konsept berøres inngående i en egen leksjon.

Telefonnummer

Man kan fort glemme at Safemate jo faktisk er en telefon. Den har sitt eget 12-sifrede mobilnummer (8-sifrede mobilnumre er, etterhvert som IoT-trenden (Internet of Things) brer om seg, mangelvare). De som er listet i varslingslisten har adgang til å ringe til Safematen ved å anvende det 12-sifrede nummeret. Safemate autosvarer, så det er ikke behov for å trykke på noe for å svare på anropet. Men altså; innringere som ikke ligger i varslingslisten blir avvist i personvernets navn.

Vis enhet på kart

For å se en Safemates siste gyldige GPS-posisjon*, så trykker du på knappen “Vis enhet på kart”.

vis-på-kart-knapp

* Dersom Safematen ikke har fått en gyldig GPS-posisjon, eller at siste gyldige GPS-posisjon er så gammel at den har blitt slettet, så vil kun et tomt kart vises.

“Vis enhet på kart” handler om sporing, som beskrives i neste emne.

Post a comment

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.