Hastealarmer og varsler

Alle hastelarmer er automatisk godtatt, og vil derfor ligge Alarmer. De har altså ingen GODTA eller OPPTATT knapp. Vi har følgende alarmer med viktighetsgrad “Haster”:

Hastealarm 1

Hastealarm 1 utløses av ansatt ved å trykke på begge knappene på taggen samtidig. Den nullstilles når første ansatt kommer til samme sone som den som har utløst den. Den som har utløst den, kan avbryte hastealarmen når som helst ved å trykke på Avbryt-knappen. Hastealarmen distribueres på to måter, og går til alle som får den samtidig. Den piper ganske intenst.

  1. Den sendes til alle som har valgt samme alarmområde som den ansatte som har utløst den har valgt
  2. Den sendes til alle som befinner seg i den sonen, uavhengig av hvilket alarmområde du har valgt. Det gjelder også om du ikke har valgt noe alarmområde. På natt sprer alarmen seg over et større område. På små institusjoner spres den gjerne over hele huset på natt.

Hastealarm 2 fra snortrekk

Hastealarm 2 utløses når man utløser en snortrekksalarm med en ansatt tilstede. Det vil si at det er en ansatt-tagg i samme sone som den som drar i snortrekken.

Hastealarm 2 blir nullstilt når første ansatt med tag kommer inn i den sonen snortrekket er satt opp i. På institusjon brukes snortrekkslarmer mest på handicap-toaletter, men de kan også brukes på andre rom som beboerrom eller rom for øyeblikkelig hjelp.

MERK: dersom du står i samme sone som panikkalarmen utløses i, får du en “Nullstill” knapp på telefonen (som illustrert til høyre). Du kan nullstille med denne om du vil. Det gjelder begge panikkalarmene.

Strømkabelalarm (kun gamle nettbrett)

Strømkabelalarm/tyverialarm utløses når noen trekker ut strømkabelen på den gamle typen nettbrett. Dette gjelder ikke fra midten av 2020.

Brannvarsel

På noen institusjoner formidler vi brannalarm ut på SmartVakt telefonene. Dette er ikke en hastealarm i vanlig forstand, men et varsel. Den skal ikke nullstilles, men vil forsvinne av seg selv etter en viss tid. Det er viktig å merke seg at vi er ikke det primære brannvarslingssystemet,- vi er bare et supplement. Følg instruksene som gjelder ved din arbeidsplass.

Post a comment

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.