IKOS Basis Opplæring

Dette kurset, IKOS Basis Opplæring, gjennomføres ved førstegangs oppstart med IKOS i kommunen. Kurset har 4 deler, hvor hver del er inndelt i 3 leksjoner. Tabellen nedenfor gir oversikt over kursets innhold. Kurset er obligatorisk for IKOS systemadministratorer og anbefalt for ledere og superbrukere i avdelinger som skal starte med IKOS.

Verdien av teknologi er ofte proporsjonal med antall brukere. IKOS Basis opplæring er gjennomtenkt og støtter suksesskriteriet at teknologien, her IKOS, må tas i bruk av en kritisk masse av brukere for å gi verdi. Kurset fletter opplæring, oppgaver og veiledning slik at systemadministratorer, ledere og ansatte skal kunne innføre, ta i bruk og erfare nytteverdien av IKOS på en god og effektiv måte. Tema som er nødvendig for å finne mening og ta i bruk ny teknologi er inkludert [1] :

  • Teknologiens natur: Funksjonalitet og tekniske muligheter
  • Strategien bak teknologien: Hvorfor er det behov for den? Hva skal den løse?
  • Bruk av teknologien: Hvordan den kan og skal brukes i det daglige

[1] Orlikowski, W. J., & Gash, D. C. (1994). Technological frames: making sense of information technology in organizations. ACM Transactions on Information Systems (TOIS), 12(2), 174–207

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.