1 of 2

Safemate Watch Two

Innledning

Det finnes flere programvareversjoner av Watch Two. Nyeste programvare (firmware) 3. Oppdateringer skjer automatisk når klokken er fulladet og har kontakt med server.

Safemate Watch Two er en GPS-klokke som leveres i svart og hvit utforming. Klokken kan lokalisere ved hjelp av GPS og Wi-Fi. Klokken kommuniserer på 2G. Klokken har ikke støtte for 4G.

Watch Two er liten og nett, men har derfor et batteri (600 mAh). Dersom man har automatisk lokalisering skrudd av vil batteriet vare i mer enn et døgn. Ved å benytte innendørs lokalisering ved hjelp av Wi-Fi vil batterilevetiden forlenges betydelig.

Alle lokaliseringsenheter fra Safemate AS leveres med SIM som benyttes – enhetene vil ikke fungere dersom man bytter SIM.

SIM-card-symbol

Styrker og svakheter

StyrkerSvakheter
Liten og lettKort batterilevetid
Anvender Wi-Fi for innendørs posisjoneringKun støtte for 2G (ikke 4G)
Bra lydkvalitet

Man kan vaske seg på hendene med med Watch Two, men den tåler ikke å bli badet eller dusjet med (IP-grad: IP65). Det er vanndamp som utgjør det største problemet mtp. fuktighet.

Batterilevetid

Batterilevetiden på Watch Two vil avhenge særskilt av en innstilling; hvorvidt automatisk lokalisering er skrudd av eller på. Med automatisk lokalisering skrudd på kan i verste fall klokkens batteri tømmes etter bare 7-8 timer. Med automatisk lokalisering skrudd av kan man forvente en levetid på batteriet på mellom 2 og 5 døgn. Variasjonen skyldes at batteriets alder og GSM-forhold vil påvirke.

Lading

Watch Two lades ved hjelp av medfølgende magnetlader. En utladet Watch Two vil skru seg på automatisk når den igjen blir satt til lading.

Ladetid fra utladet til fulladet: Ca. 3 timer.

Knapper

SOS-knappen på forsiden er klokkens eneste knapp.

Et lett trykk på knappen vil vekke klokkens display. Påfølgende korte trykk vil bla gjennom tilgjengelige skjermer, som beskrevet i eget emne.

Man utløser alarm ved å holde knappen nede i det antall sekunder som den er konfigurert til for å utløse alarm (standard 1 sekund).

Man skrur klokken av ved å bla seg frem til off-skjermen og deretter holde SOS-knappen inne til klokken vibrerer og skrur seg av.

Skritteller

Safemate Watch Two har en skritteller som resetter seg selv ved midnatt hvert døgn. Skrittelleren har til hensikt å opplyse hvor mange skritt bærer har gått pr. dag, og deles ikke med noen. Skrittelleren kan skrus av og på under Generelt > Generelle innstillinger.

Hvem egner Watch Two seg for?

Safemate Watch Two er velegnet for hjemmeboende, institusjonsboere, alenearbeidere (HMS) og andre brukergrupper som har kognitive evner (eller støtte) til å kunne bruke trykknappen og lade sikkert.

Watch Two har en egen modus for kollegavarsling, som fører til at andre klokker i samme underavdeling, som også har kollegavarsling påskrudd, vil få umiddelbar varsel til klokkens skjerm.

Versjoner

Safemate Watch Two finnes med forskjellige programvareversjoner (firmwareversjoner). Du kan se hvilken versjon du har på enhetsinnstillinger > Generelt > Info.

Les om forskjellene på versjonene her.