Safemate Trigger Four

Safemate Trigger Four er en mobil trygghetsalarm som av utseende minner om sin forgjenger; Trigger Three. Trigger Four har alle de kapasiteter som Trigger Three, men er dessuten i stand til å kommunisere via 4G (og ikke bare 2G) og har støtte for lokalisering ved hjelp av bluetooth-radio (BLE) og Wi-Fi.

Trigger Four leveres med en bordlader som også har innebygd bluetooth. Bluetooth- og Wi-Fi-kommunikasjon kan bidra til å fastslå om Trigger Four er i hjemmemiljøet eller ikke.

Trigger Four vil kunne kjenne igjen radiokommunikasjon fra mac-adresser som f.eks. egen bordlader og egne blåtann-beacons (ekstrautstyr), samt alle Wi-Fi tråløse nett. Dersom Trigger Four anslår at den ikke lengre er i hjemmemiljøet, vil den strømkrevende GPS-funksjonaliteten skrus på.

En styrke i mange sammenhenger er at Trigger Four er kompatibelt med Meshtech-armbånd som kan brukes til å fjernkontrolle alarmknappen på Trigger Four-enheten; man kan dermed utløse alarm om Trigger Four er innen rekkevidde.

SIM-card-symbol

Alle lokaliseringsenheter fra Safemate AS leveres med innebygget SIM-kort som må benyttes.

Styrker og svakheter

StyrkerSvakheter
God lydkvalitetKostbar
Presis utendørs posisjonering og støtte for innendørs posisjoneringIkke intuitive LED-lys
Mulighet for armbåndIkke vanntett

Lading

Safemate Trigger Four må lades med bordlader eller kabel som leveres med produktet.

Ladetid fra utladet til fulladet: Ca. 2 timer.

Knapper

Ved siden av alarmknappen, så har Trigger Four to knapper på siden av produktet. Den øvre sideknappen er merket med et telefonsymbol, den nedre har et tekstboblesymbol.

For å skru produktet  holdes den øverste av sideknappene inne til enheten vibrerer.

For å skru produktet av holdes den øverste sideknappen OG alarmknappen inne til enheten vibrerer. Dette er gjort slik for å minske faren for at man skrur av Trigger Four utilsiktet.

Den nedre knappen har i dag ingen funksjon.

Trigger Four vil automatisk skru seg på når den settes i en strømtilsluttet bordlader.

Lokalisering

Safemate Trigger Four benytter GPS for å lokalisere utendørs. Når Trigger Four har Wi-Fi-rekkevidde til markerte referansepunkter, vil GPS skrus av for å spare batterikapasitet, og lokalisering vil utføres på bakgrunn av radiokommunikasjonen.

Samspill mellom Wi-Fi og GPS er klar fra 4. mai 2021.

Alarmforløp

Et alarmforløp med Trigger Four avhenger av enhetens valgte alarminnstillinger.

(Skjermbilde for alarminnstillinger vil bli forbedret høsten 2021)

Dersom alarmkansellering er skrudd av foregår forløpet ved at Trigger Four spiller av følgende talemelding tre ganger etter hverandre, etter at alarmknappen (eller knapp på tilknyttet armbånd) har blitt trykket:

"Alarmen er utløst"

Kun dersom man har skrudd på alarmkansellering kan man avbryte en alarm før den sendes. Med alarmkansellering på vil følgende talemelding spilles av 3 ganger:

"Alarmen er utløst, trykk alarmknappen for å avbryte"

Trigger Four støtter lydløs alarm (kollegavarsling). For å beskytte alarmutløser vil alarmer som er utløst med lydløs alarm skrudd på, ikke indikeres med verken talemeldinger eller vibrasjon.

Armbånd

Safemate Trigger Four er kompatibelt med et bluetooth-armbånd som fungerer som fungerer som en fjernkontroll til Trigger Four sin alarmknapp. Hensikten med armbåndet er å kunne varsle med noe mer kroppsnært enn Trigger Four mens man er i hjemmet, og heller la Trigger Four stå i laderen og simulere en stasjonær trygghetsalarm.

Armbåndet er vanntett og har lang batterilevetid (månedsvis).

Fallsensor

Safemate Trigger Four er i stand til å detektere G-krefter i forbindelse med et fall, og i hvilken grad enheten er tiltet (orientering i forhold til til stående posisjon).

Sistnevnte forutsetter at man bærer produktet langs kroppsaksen. Begge metoder kan brukes til å detektere om brukeren har falt.

Man Down-funksjonalitet er klar fra 4. mai 2021.

Hvem egner Safemate Trigger Four seg for?

Safemate Trigger Four er en god “all-rounder” som egner seg både for hjemmeboende, beboere på institusjon, alenearbeidere og personer med behov for falldeteksjon.